17 Mart 2017 Cuma

SIFIR RH NEGATİF PARADOKSU

Leoparın kuyruğunu tutma, tutarsan da bırakma.
Zimbabwe atasözü.

Bir yerine bıçak girmiş birine yapılması gereken ilkyardım, bıçağı girdiği yerden çıkartmamaktır, yani hiçbir şey yapmamaktır... doktora götürmek lazımdır adamı. Bıçak yerinden çıkarsa kanama başlar çünkü, bıçağı kanamanın durdurulabileceği bir yerde çıkartmak gerekir, yoksa kan kaybı çok olur.

Septikle paranoyağın farkı septiğin şüphelerini akla dayandırmasıdır, paranoyaksa bünyesi abuk subuk şüpheler  üreten hastadır,  şüpheleri ciddiye alınası değildir.

Korku insanı korur, yapabileceği şeyleri yapmasını engelleyerek korur. Korkuyu ortadan kaldıran ise daha büyük bir korkudur.

Ölümü gösterip sıtmaya razı etmek:
Bütün saatlerini tek bir kişiye göre ayarlamış ve o saatin çok yanlış bir saat olduğuna dair şüpheler besleyen bir septiğin tek bir dileği vardır: paranoyak çıkmak... yani şüphelerinde haksız çıkmak ister çünkü acıdan korkar. Fakat mantıklı sebeplere dayanan şüpheleri giderilmedikçe gelecek korkusu acı korkusunu bastırmaya başlar, kurban giderek acıya gönüllü hale gelir...ve sonunda bıçağı çıkarır. En olmadık yerde bırakır leoparın kuyruğunu çünkü bu işin bir olur yeri yoktur, doktoru yoktur, tamamen serbest kalmış bir leopar artık kaderdir, kanama kaçınılmazdır.

Çok yıllar önce birisi bana "yalan söylesem bile bana inanmak zorundasın" demişti ama inanmamıştım çünkü gerçekten yalan söylüyordu, suçum inanmamaktı...zaman da şüphelerimi haklı çıkartmıştı.

Haklılık hastalıktır, haklı çıkmak lanettir, zaman tanrısının en sevdiği ceza da insanı şüphelerinde haklı çıkartmaktır.
İyi bilirim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Öne Çıkan Yayın

ÇOK GÜZELSİN GİTME DUR NOKTASI

Şahsi tarihimizin tekerrür ede ede gözümüze sokmaya çalıştığı toplamda sadece tek bir şey vardır belki de: O aslında öyle değil. Taz...