9 Eylül 2011 Cuma

ETEKET

Otopsi raporuma bakarak hakkımda çok şey öğrenebilirsiniz ama o raporda yazmayanlar da var.

Çayı şekersiz içtiğimi yazmaz mesela o rapor. Elimde olup da okumak istediğim ama nedense bir türlü okumadığım kitapların da, okumayı vakit kaybı saydığım ama (yine nedense) sonuna kadar okuduğum kitapların da listesi olmaz o raporda.
Otopsi raporları insanların iç geçirmelerinden bahsetmez. "Kırılmışlıklar-yanılmışlıklar-eksik kalmışlıklar" gibi satır-sütunları yoktur.
Adımı kocaman kocaman yazarlar tepeye muhakkak ama adımı sevip sevmediğimi yazmazlar. Gerekli dikkat edişlerim, gereksiz öğrenişlerim, gerekmeden hissedişlerim, gerekliliği “kim bilir” tereddüt edişlerim de yer almaz o kirli a4 kağıdında. (Yazılarla kirlenmiş a4, yoksa beyaz kalmış kısımları poşet dosyanın içinde gayet de temiz beyazdır)


Kalabalık bir belediye otobüsünde “pardon fazla umudu olan var mıı?” diye seslenmek istediğimi, abonman bileti büyüklüğündeki bir umuda karşılık tüm gururumu teslim etmeye hazır olduğumu da bilmez o rapor. Binmek için doğru otobüsü tespit etmeye çalıştığımı ise sadece ben biliyorum.


Siz hep benim olmalarımı bildiniz, olmamalarımı göremediniz, ah bir de olamamalarıma dikkat etseydiniz! Keşke etseydiniz.

Biz ilkokuldayden etikete "eteket" derdik. Etiket konusuyla ilgili aklımda kalan tek sevimli şey budur.

Bir de bloknot büyüklüğünde bir kağıt ayak başmağına asılı. Bünyeye iliştirilmiş son etiket,  binlerce lüzumsuz etiketin içinde müjdesi sonunculuğunda saklı   tek “çok şükür” etiket.
Üzerinde de fazla düşünülmeden yazılmış birkaç bilgi…tıpkı daha önce yapıştırılan binlercesi gibi…genel, üstünkörü, büyük ihtimal yanlış...ve eksik.

4 yorum:

  1. "Otopsi raporları insanların iç geçirmelerinden bahsetmez." ...

    Fazla umudu olan var mı, biraz mayalayacağım,söz tutarsa size de ayıracağım :)

    YanıtlaSil
  2. benim de iki umudum olsa, biri mutlaka sizin...söz:)

    YanıtlaSil
  3. Kıyıda köşede varmış diye duydum :)

    YanıtlaSil
  4. eh, hiç yok da değil çok şükür ama hatırı sayılmaz bi düzeyde var ancak:)

    YanıtlaSil

Öne Çıkan Yayın

ÇOK GÜZELSİN GİTME DUR NOKTASI

Şahsi tarihimizin tekerrür ede ede gözümüze sokmaya çalıştığı toplamda sadece tek bir şey vardır belki de: O aslında öyle değil. Taz...