8 Temmuz 2015 Çarşamba

SAYIKL

Güzel dakikalar hızlı geçerken öyle olmayanlar bir türlü geçmezmiş. Doğru değil bu. Dünyada adaletle hükmeden tek hükümdar varsa o da zamandır.
A kentinden B kentine 80 km/h hızla giden araç işte mesela... düzgün hesapladıysan dediğin vakitte yerinde olur. Bir yeri var demek ki.
Ölülerin canı sıkılır mı? Bilmem, sanmam ama.
Şu B kentine giden araba için B kentinde ne var acaba? Öyle ya, bir şey için gidiyor olmalı o kente, ne için gidiyor? Problem bu yanıtı içermiyor. Problemler böyle şeylerle ilgilenmez, sanki B kenti problemsizmiş gibi. A kentinden neden ayrıldı o zaman o araba, problemi neydi? Belki B’den de C kentine ilerleyecektir bu hiperaktif araba. C kenti güzel midir acaba, yeşillik bir yer midir, denizi var mıdır mesela?
Seyir defterini başkası yazsın işte, çınarlı kubbeli mavi bir limana çıkamayız kaptan. Alfabenin harflerini şehirlere isim diye vererek tüketsek bile çıkamayız.
Büyük aşkı için orospuluk yapan Uğur Hanım vardı hani, “gidilecek yer kalmadı” demişti, “söylenecek söz de” diye de eklemişti. “Ne aşkı lan ceza derler buna” diye başlayan tiradın sahibi boyundan büyük aşık Uğur Hanım. Öldü tabi sonunda, vurdular. Bekir’se ondan önce ölmüştü.
Özgürlük dedin mi kuşlar gelir hemen akla, kanatları var diye istedikleri yere uçabilecekleri sanılır, A kenti, B kenti, Q kenti. Uçmazlar ama öyle, bu da yalan. Sisli puslu pis sahilinden ayrılmaz o martı, kanatlarını da balık avlamak için kullanır sadece. Bazen balık yer, bazen çöp. Akıllı hayvan.
Akıllı diye bulduğu yağlı kemiği bırakmayana derler. Ha bi de şey vardı, “sen kalbi ne zannediyorsun, sıkılı bir yumruk gibi kanlı bir et parçasıdır kalp.” Evet öyledir....ve atar. Martının kalbi de balık ve çöp için atar çünkü akıllıdır.
Dönüp dönüp bir türlü duramayan rulet topu. Başı dönmez dönmekten çünkü yoktur. Durmaktan korktuğu için döndüğü söyleyebilirim ama gerçek hayatta böyle olmaz, durur en sonunda. Hah işte bu “durmak” için şiirler yazmalı, öylece durup durmak için. Öylece durup duran bir yumruk gibi sıkılmış kanlı et parçası.
Peşine taktığı akreple beraber ne kadar çok şeyi ezip geçerek dönüyor bu yelkovan. Pili var ki dönüyor. B kentinde pil var mı? B kenti var mı? Yok.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Öne Çıkan Yayın

ÇOK GÜZELSİN GİTME DUR NOKTASI

Şahsi tarihimizin tekerrür ede ede gözümüze sokmaya çalıştığı toplamda sadece tek bir şey vardır belki de: O aslında öyle değil. Taz...